Kijkcijfers dinsdag 1 oktober 2019

De TV van gisteren: RTL 4-avond definitief ingestort

2 oktober 2019 08:49 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

Het ging al niet zo goed met de dinsdagavond van RTL 4, maar gisteren was het helemaal huilen met de pet op. Ver van huis scoorde 375.000 kijkers en met Het spijt me ging het nog slechter. Caroline Tensen trok 314.000 kijkers.
En dat terwijl Het spijt me verplaatst is van de woensdag naar de dinsdag omdat het op woensdag niet zo lekker ging. Beide programma's haalden de kijkcijfers top 25 dan ook niet. Van tevoren leek het een goed idee van RTL 4 om Het spijt me terug op televisie te brengen, maar de Nederlandse kijker heeft er duidelijk geen zin in. 

Sterren op het doek

Waar de mensen dan wel hun televisie voor aanzetten? Natuurlijk voor De wereld draait door dat 1,7 miljoen kijkers scoorde en ook Opgelicht en Opsporing verzocht waren toppers met beiden 1 miljoen kijkers. Op NPO 2 was Sterren op het doek wederom een succes. 826.000 mensen zagen hoe GTST-actrice Caroline de Bruijn werd geportretteerd. Kijkers waren vooral verbaasd over de leeftijd van Caroline. De actrice is 57, maar dat zou je niet zeggen. 

Beau

Dan even kijken hoe het gaat met Beau en zijn nieuwe tafel. De talkshow trok 417.000 kijkers, dat is meer dan Het spijt me dat voor Beau wordt uitgezonden, dus de presentator kan tevreden zijn. En RTL 4 deed het ineens heel anders met de reclame.   

Meer over