De TV van gisteren: RTL 4 domineert wederom de zaterdagavond

11 december 2016 08:38 | kijkcijfers | Door Televizier

© Roy Beusker Fotografie

Ondanks geduchte concurrentie wist Linda de Mol de zaterdagavondeer voor RTL 4 hoog te houden. Ik hou van Holland scoorde met 1.69 miljoen veruit het best op primetime.

Dat is uiteraard goed nieuws voor RTL 4 dat de avond om 20.00 uur begon met een compilatieaflevering van De TV Kantine die goed bleek voor 1 miljoen kijkers. Daarmee werd de commerciële concurrentie op dat tijdstip ver op afstand gehouden.

NPO goede tweede

Als de dijken breken beleefde haar slot met 1.38 miljoen kijkers die het einde van de spectaculair gestarte serie wat tegen vonden vallen. Daarna was het de beurt aan De Kwis waar defensieminister Hennis-Plasschaert te gast was.1.21 miljoen mensen zagen hoe ze voldoende goede antwoorden gaf om niet in een bak vogelspinnen te hoeven graaien naar een medaille.

Badr versus Rico

Tussen de bedrijven door scoorde ZiggoSport Live ook meer dan behoorlijk op de late zaterdagavond dankzij het gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven. 774.000 kijkers waren na wekenlange, opzwepende speculatie getuige van een confrontatie die op z'n zachtst gezegd teleurstellend was. Bad boy Badr kreeg al na 2 rondes last van een armblessure waarna hij opgaf.

SBS 6 eindigt als derde

De zaterdagavondprogrammering van SBS 6 blijft sappelen. De laatste reguliere aflevering  van Wedden dat ik het kan wist 503.000 kijkers te boeien. Op zich niet verkeerd, maar zonder concurrentie van RTL 4 scoorde het debuut van de wedshow meer dan 800.000 kijkers.  Daarna leverde de allerlaatste Talenten zonder centen 492.000 kijkers op. Het Volendamse trio kreeg versterking van Roel van Velzen op weg naar oliestaatje Oman. En o, man... wat lagen de woordgrappen voor de hand.

Niet live naar bed met Irene

De vierde aflevering van Naar bed met Irene zette de dalende trend voort. 277.000 kijkers zagen hoe Studio 100 baas Gert Verhulst het uur vulde. Wat vooral opviel was 't feit dat de show voor de tweede keer niet live was. Vorige week gaf Irene daar nog een verklaring voor, ditmaal werd er geknipt en gemonteerd dat 't een lieve deugd was.

En voor wie volgende week al vrij had gehouden is er slecht nieuws...

Meer over