Kijkcijfers van woensdag 4 maart 2020

De TV van gisteren: RTL 4 roemloos ten onder met Paul en Bridget

5 maart 2020 08:49 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
RTL 4 lanceerde een vernieuwde woensdagavondprogrammering, maar de combinatie van Paul de Leeuw en Bridget Maasland bleek in geen geval opgewassen tegen de populariteit van oude, vertrouwde kijkcijferkanonnen.

RTL begon de avond hoopvol genoeg met 804.000 kijkers voor GTST, dat de weg naar boven langzaam maar zeker weer lijkt te vinden. Daarna ging Paul de Leeuw van start met zijn versie van de klassieke datingshow Op goed geluk. Ondanks positieve reacties op Twitter waren slechts 596.000 mensen getuige van Pauls eerste Cupido poging. Daarna ging Bridget Maasland opnieuw onderuit met 352.000 kijkers voor De zwakste schakel. Dit maakte het voor Jinek lastig, de talkshow kwam niet verder dan 548.000 kijkers.

NPO 1 oppermachtig

Met die cijfers was RTL geen dreiging voor NPO 1 dat uitpakte met bekende kijkcijferhits. Tussen kunst en kitsch scoorde 1,6 miljoen kijkers met een openingsaflevering waarin een echte Mondriaan werd ontdekt. Daarna deed De rijdende rechter het ook meer dan netjes met 1,4 miljoen kijkers. Daarop leverde Op1 echter fiks in met 730.000 kijkers, wat ook iets zegt over de populariteit van de talkshow ten opzichte van Jinek dat juist kijkers weet te trekken.

Ladies Night weer geen hit

Net 5 had ook een nieuwe woensdagavond en opende met het tweede seizoen van Ladies night. De talkshow van Merel Westrik zou verbeterd zijn, maar aan het aantal kijkers was dit niet direct te merken: met 257.000 mensen hadden oren naar het praatprogramma. Daarna wist Olcay en huiselijk geweld een klappertje te maken door 411.000 kijkers neer te zetten.

 

Meer over