De TV van gisteren: RTL 4 viert de winst op zaterdagavond

30 Oktober 2016 08:52 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

De TV Kantine en Ik hou van Holland leverden RTL 4 een monsterzege op zaterdagavond op. De shows bereikten een miljoenenpubliek.

De strijd tussen RTL en SBS begon al stipt om 20.00 uur. De eerste aflevering van De TV kantine wist 1 miljoen mensen te boeien, terwijl de tweede aflevering van Wedden dat ik het kan gezien werd door 682.000 kijkers. Dat zijn er ietsje minder dan vorige week, toen 849.000 mensen het debuut zagen. Daarna walste Linda de Mol over iedereen heen: 1.84 miljoen zagen Ik hou van Holland. En er viel genoeg te zien, dankzij een gloednieuw decor en nieuwe zangers.

NPO 1 blijft onder het miljoen

Het succes van RTL werd ook op de grootste publieke zender van het land gevoeld. Op primetime kwamen alle NPO 1 amusementsprogramma's niet boven het miljoen uit. Zo scoorde de slotaflevering van de Super Freek show een relatief teleurstellende 704.000 kijkers. Daarna was het de beurt aan Vive la Frans dat bleef steken op 712.000 kijkers. De tweede aflevering van Vier seizoenen aan de Amstel was hekkensluiter met 796.000 kijkers. Het kijkje achter de schermen bij 's lands meest chique hotel leverde ontluisterende conclusies op.

Geschiedenisles op NPO 2

Wie toe was aan inhoud en verdieping kon z'n hart ophalen aan de primetime programmering van NPO 2. De tweede aflevering van Verborgen verleden (453.000 kijkers) liet zien hoe Herman van der Zandt alles te weten kwam over de religieuze wortels van zijn familie. Daarna trakteerde Andere tijden 344.000 kijkers op een omstreden, Amerikaanse presidentiële verkiezingsrace waarbij een schatrijke entertainer met extreme politieke plannen als winnaar uit de bus kwam. De overeenkomsten tussen Ronald Reagan in 1980 en Donald Trump anno nu bleken opzienbarend.

Meer over