KIJKCIJFERS VAN VRIJDAG 14 JUNI 2019

De TV van gisteren: RTL 4 wint zangstrijd

15 juni 2019 08:57 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten / RTL
Echt spectaculaire uitschieters waren er niet op de vrijdagavond, maar toch was er een programma waar meer dan een miljoen mensen naar keken. Dat was het All together now van RTL 4.
In totaal stemden 1.05 miljoen mensen af op het programma waarin mensen een liedje moeten zingen en daarbij moeten proberen het aanwezige publiek mee te krijgen. Dit gebeurt dan in de vorm van opstaan en meezingen. Alleen het Journaal van 20.00 uur had betere kijkcijfers, namelijk 1.47 miljoen. Het was voorlopig de laatste aflevering van All together now en op Twitter gaat het worden gemist.

It takes 2

De afgelopen weken stond de vrijdagavond in het teken van de wedstrijd tussen RTL 4 en SBS 6, want de zenders hadden een zangprogramma tegenover elkaar geprogrammeerd. RTL 4 had All together now en SBS It takes 2. Die strijd werd ook in de laatste week gewonnen door RTL 4. De finale van It takes wist deze week 581.000 kijkers te scoren, hetgeen ongeveer de helft is van het broertje op RTL 4. Daarmee is de strijd dus definitief beslist in het voordeel van RTL. Bij SBS was het trouwens Loes Haverkort die het programma wist te winnen.

En verder...

Naast de zangstrijd was er natuurlijk nog voldoende te beleven op televisie. Zo werd er een wedstrijd van het WK vrouwenvoetbal uitgezonden in de avond op NPO 3. Die ging tussen Engeland en Argentinië en trok 993.000 kijkers. Daarmee moest het alleen het NOS Journaal en All together now voor zich dulden. De talkshow Pauw wist het ook weer uitstekend te doen met 866.000 kijkers op NPO 1. Dat gold overigens ook voor Hart van Nederland (787.000) en (685.000). Het onverwoestbare Goede tijden, slechte tijden wist 758.000 mensen te boeien.

Meer over