De TV van gisteren: RTL 4 zakt verder weg

3 mei 2016 08:55 | kijkcijfers | Door Televizier

© RTL Nederland

RTL 4's maandagavondprogrammering blijkt definitief geen succes. Back 2 school en Het is hier geen hotel zakken verder weg.

De kennisquiz met Beau van Erven Dorens wist 631.000 kijkers te bereiken, terwijl de realityhulpserie van Natasja Froger niet verder kwam dan 563.000 kijkers. De tieners onder haar hoede zijn overal te lui voor en op Twitter is men dat behoorlijk zat.

Meester Frank Visser

Door deze lage cijfers werd RTL 4 op primetime links en rechts ingehaald. Zelfs RTL 7 haalde met 666.000 voor Voetbal inside hogere cijfers. Maar het meeste last had RTL van concurrent SBS 6 en Meester Frank Visser doet uitspraak. Het (recht)spraakmakende programma wist 772.000 kijkers te scoren. En de aflevering was dan ook weer ouderwets spectaculair.

NPO 1 heer en meester

De echte winnaar van de avond is NPO 1. Spoorloos tikte bijna de 2 miljoen grens aan en ook Radar was met 1.66 miljoen een topper. Opvallend is wel dat DWDD met 1.1 miljoen kijkers minder goed scoort op de vooravond. Het mooiere weer lijkt het programma in haar laatste weken voor de zomerstop parten te spelen. Gister stond de uitzending in het teken van herdenken en het verhaal van de 93-jarige Roos Derks.

Meer over