De TV van gisteren: RTL 7 scoort met Ajax in Europa League

RTL 7 had een goede avond met voetbal uit de tweede ronde van de Europa League. Ruim 1,3 miljoen kijkers zagen Ajax in Polen doelpuntloos gelijk spelen tegen Legia Warschau.

Dat was niet helemaal eerlijk omdat een doelpunt van Davy Klaassen onterecht niet werd toegekend. ZIjn poging ging vrij ruim over de doellijn maar dat werd even gemist door de scheidsrechter. Toch betekent het gelijkspel een aardig uitgangspunt voor Ajax voor de terugwedstrijd in Amsterdam.

Bouwval gezocht

Met RTL 4 ging het een stuk minder goed. Buch buiten de Bajes begon ooit met 1 miljoen kijkers, maar eindigde deze week met 556.000 mensen en dat is ver onder de maat voor de zender. Bouwval gezocht deed het gelukkig een stuk beter met 900.000 kijkers. Daarin kreeg klusser Patrick het zwaar te verduren van de Twitteraars.

KLEM

Op NPO 1 gaat het nog steeds geweldig goed met KLEM. De spannende serie met Barry Atsma, Georgina Verbaan en Jacob Derwig trok 1,3 miljoen mensen.

Brood

Op dezelfde zender gaat het een stuk minder goed met de serie Brood! waarin bakker Robèrt van Beckhoven heel Euopa afreist om bijzondere broden te proeven. De reeks begon met ongeveer een miljoen kijkers, maar is nu weggezakt tot 682.000 kijkers. Toch zijn de mensen die naar Robèrt blijven kijken, nog steeds bijzonder enthousiast.

Reageren