De kijkcijfers van donderdag 28 november 2019

De TV van gisteren: RTL 7 scoort met matige Europa League matches

RTL 7 was heer en meester op primetime dankzij de Europa League wedstrijden van Feyenoord en PSV.

In de vroege vooravond scoorde de zender het beste met 961.000 kijkers voor het treffen tussen Feyenoord en Glasgow Rangers dat met 2 - 2 in een te billijken gelijkspel eindigde. Daarna was het de beurt aan PSV dat genadeloos onderuit ging tegen Sporting Lissabon. Zo'n 920.000 kijkers waren getuige van de 4 - 0 nederlaag van de Eindhovense club. Online waren de reacties niet van de lucht. 

Dit zijn wij onderuit

Al het voetbalgeweld had over de gehele linie een negatief effect op de kijkdichtheid. NPO 1 werd op primetime het hardst getroffen. De derde aflevering van Dit zijn wij kwam niet verder dan 508.000 kijkers en een twintigste plek in de kijkcijfer top 25. Een dramatische score voor zo'n grote serie. RTL 4 deed het rond dezelfde tijd met 425.000 voor Praat Nederlands met me echter een stukje slechter. Een uurtje later bereikte RTL 4 helemaal de bodem met 276.000 kijkers voor de Jamai show Hoe zal ik het zeggen. NPO 1 bleef rond dat tijdstip enigszins stabiel met het eveneens weinig spectaculair bekeken De Kolping: een volkswijk in renovatie.

Lof voor Tygo

De onverwachte winnaar van de publieke netten blijkt NPO 3. De start van de Top 2000 quiz was goed voor een ijzersterke 800.000 kijkers. Daarna ging Tygo in de psychiatrie van start. Het ontluisterende vierluik waarin acteur Tygo Gernandt een boekje open doet over de geestelijke gezondheidszorg leverde heel wat lovende reacties op. 

Meer over:

Reageren