De kijkcijfers van dinsdag 7 augustus 2018

De TV van gisteren: RTL de afgrond in met Sterren Houden Huis

RTL 4 worstelt om in de zomermaanden kijkers aan zich te binden. De strijd lijkt op dinsdag al zo goed als verloren gezien de scores van programma's als Sterren houden huis.

RTL 4 koos er bewust voor om nieuwe titels te brengen op primetime, maar de kijkers lopen nog niet bepaald weg met de splinternieuwe shows. GTST Classics deed het al matig met 241.000 kijkers, maar na de herhaling van de soap keken slechts 273.000 mensen hoe Tim den Besten en Berget Lewis (foto) als hun hysterische zelf een rijtjeswoning styleerden. Enige lichtpuntje is Het Italiaanse dorp: Ollolai dat met 547.000 kijkers een stabiel publiek lijkt te hebben gevonden. 

Lof voor Roelof

Het snikhete weer hielp natuurlijk ook niet mee. Alleen De slimste mens wist meer dan 1 miljoen kijkers te scoren. Shownieuws-boegbeeld Koos van Plateringen debuteerde, maar ging roemloos ten onder terwijl radiopresentator Roelof de Vries zijn zeven keer op de stoel vol maakte. Hij komt zo goed als zeker terug in de finaleweek. 

Bad banks crisis

NPO 1 heeft een probleem en het heet Bad banks. De nagesynchroniseerde Duitse serie met Barry Atsma zorgt voor een fikse kijkcijferdip. De herhaling van Floortje naar het einde van de wereld scoorde om 20.30 uur nog een keurige 657.000 kijkers, maar de derde aflevering van de krimi bracht het zendergemiddelde naar 264.000. Laat op een haalde de schade ruimschoots in: 736.000 mensen zochten verkoeling en vonden Nadia Moussaid.

 

Meer over:

Reageren