De TV van gisteren: RTL geeft de kerst weg

RTL vierde de kerst met haar feestpakkettenactie en lijkt concurrent NPO 1 de kerstkijkcijferstrijd cadeau te hebben gedaan. De zender scoort belabberd laag.

RTL 4 trok gisteren, niet alleen tweede kerstdag maar ook nog eens een zaterdag, de hele dag amper een half miljoen kijkers. Dat is voor de grootste commerciële zender van Nederland slecht nieuws.

Home Alone 3 

Sowieso is het veelzeggend dat met 546.000 kijkers de film Home Alone 3 uit 1997 het best scoorde voor de zender, gevolgd door het Late Nieuws met 540.000 en de avondvullende herhaling van de All You Need Is Love kerstspecial goed was voor zo'n 515.000 kijkers. Dankzij die weinig originele programmakeuzes kozen de meeste kijkers voor NPO 1. Anderen hielden 'm stug op 4.

André van Duin scoort

Toegegeven, dat je met herhalingen best kan scoren bewees André van Duin. Zijn theatershow is alweer een paar jaar oud en vaker op tv geweest, maar toch scoorden de hoogtepunten uit  Ja Hoor... Daar Is Ie Weer een ruime 1.66 miljoen kijkers. En er werd ook nog om gelachen. 

Top 2000 A Go Go

Tweede kerstdag kent inmiddels al 14 jaar een traditie: Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis maken samen de Top 2000 a Gogo, waarin veel goede muziek uit de lijst der lijsten centraal staat. De eerste aflevering kon rekenen op 713.000 kijkers, wat zeker voor NPO 3 begrippen uitstekend is. Vooral de feitenkennis van "Don Leo" blijft opvallen, zo liet hij in een mini-college pophistorie zien dat de hit Praise You van Fatboy Slim feitelijk niet meer is dan een bij elkaar geraapt hoopje samples van andere platen.  

Al heeft iedereen, ook met kerst, voor- én tegenstanders.

Meer over:

Reageren