Kijkcijfers 5 november 2023

De TV van gisteren: RTL Verkiezingsdebat trekt niet bijster veel kijkers

6 november 2023 08:51 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© RTL

Met de verkiezingen in het vooruitzicht is het natuurlijk ook tijd voor een paar stevige debatten. Gisteravond stonden Pieter Omtzigt, Dilan Yesilgöz en Frans Timmermans tegenover elkaar tijden het RTL Verkiezingsdebat. Maar het debat kon niet erg veel kijkers bekoren.

Het debat trok namelijk ‘maar’ ruim 1 miljoen kijkers, terwijl dat er normaal veel meer zijn.

RTL De Verkiezingen: Het Debat

Dat zijn er minder dan het College Tour Verkiezingsdebat van een aantal weken terug. Twan Huys wist toen bijna 20.000 kijkers meer te trekken. Voordeel gisteravond was wel dat het brave er nu van af is en Pieter Omtzigt, Dilan Yesilgöz en Frans Timmermans hard tegen elkaar ingingen. Wat vooral is blijven hangen bij kijkers is dat Timmerman pleit voor hogere belastingen voor de rijken.

Expeditie Robinson

Voor het RTL Verkiezingdebat van start ging konden kijkers eerst nog even genieten van wat entertainment, want er viel weer genoeg te beleven bij Expeditie Robinson. Na de “gezellige” eilandraad van vorige week voelt Krista zich alleen want bijna niemand vertrouwt haar meer. Zouden haar laatste dagen dan geteld zijn? Ze deed er alles aan om de proef te winnen maar uiteindelijk gaat Jochen er met de winst vandoor. Hij mag naar winaarseiland en wil de “gezelligste” mensen meenemen en kiest voor Guido en Maxim. Sommigen zijn een beetje op hun teentjes getrapt door zijn keuze.

Maxim besluit na een goed nachtje slaap en een pizza dat het voor hem tijd is om naar huis te gaan. Hij wil echter zelf niet het besluit nemen, maar vraagt Jochen en Guido om in ieder geval op hem te stemmen. En zo geschiedde. Ruim 1,1 miljoen kijkers zien de Froger-telg zijn koffer pakken.

Boer Zoekt Vrouw Europa

Wie geen zin had in gekonkel en bondjes kon bij NPO1 terecht bij Boer Zoekt Vrouw Europa. Daar was het bij vlagen ongemakkelijk. Bij Haico haalt Jasmijn alles uit de kast om hem voor zich te winnen en rent zelfs een rondje met hem mee voor een ‘goed gesprek’. Ook bij Claudia en haar mannen is het nog vrij tam. De spanning is vanaf de bank wel al te voelen bij Robin en Richard maar wellicht kunnen we daar volgende week een kusje verwachten. Piet daarentegen laat er geen gras over groeien. Hij voelt vlinders voor Anke en laat dat haar weten met een zoen.

Undercover in Nederland

Een herhaling van Mr. Frank Visser scoorde op SBS 411.000 kijkers. Alberto Stegeman stond lijnrecht tegenover het verkiezingsdebat geprogrammeerd met Undercover in Nederland en wist nog 533.000 kijkers te trekken. Verder trok Kiespijn met Diederik Ebbinge 288.000 kijkers en sloot Renze de nabeschouwing van het verkiezingsdebat af met 524.000 kijkers.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over