De kijkcijfers van donderdag 5 december 2019

De TV van gisteren: RTL verslaat NPO met Sinterklaasviering

6 December 2019 08:22 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Amy van Leiden
Paul de Leeuw en Sinterklaas bij RTL bleek op het heerlijk avondje een aantrekkelijker alternatief dan Dieuwertje Blok en de goedheiligman op NPO 1.

Paul de Leeuw maakte jarenlang voor de VARA een speciale Sinterklaasuitzending en sinds vorig jaar zet hij die traditie voort bij RTL 4. Die ondeugende variant valt nog altijd in de smaak: 1.3 miljoen kijkers zagen de oude baas (zonder Pieten) weer anderhalf uur alle regels aan z'n laars lappen. Beau profiteerde van de extra kijkers en kwam na de Sint special uit op 658.000 kijkers.

Heerlijk avondje

NPO 1 pakte uit met Heerlijk avondje voor Sinterklaas waarin Dieuwertje Blok besloot de Sint te verrassen op zijn verjaardag met een leuke avond vol BN'ers. Uiteindelijk trok het feestje 1 miljoen kijkers en een boel kritiek online van mensen die de sfeer ver te zoeken vonden. Daarna scoorde realityserie Kolping een volkswijk in renovatie een prima 705.000 kijkers. De kijkcijfers raakten echter in vrije val bij FC De Helden, de realityserie van Klaas van Kruistum wist niet meer dan 380.000 kijkers te bereiken. Aan het eind van de avond bracht Pauw het aantal terug naar een voor hem ondergemiddelde 764.000 kijkers.

Tygo levert in

Vorige week leek Tygo in de psychiatrie bij de start nog een bescheiden hit voor NPO 3, maar de reportagereeks over de verhalen van mensen met psychiatrische problematiek kwam nu uit op 285.000 kijkers. Daarna scoorde Dienders nog 320.000 kijkers en Sinterklaas bestaat kwam niet verder dan 111.000 kijkers.

Meer over