Kijkcijfers vrijdag 3 november 2023

De TV van gisteren: RTL wint de vrijdag met minst bekeken finale Holland's Got Talent in jaren

4 november 2023 09:53 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Het goede nieuws: RTL 4 is de onbetwiste winnaar van de vrijdagavond dankzij de ontknoping van Holland's got talent. Het minder goede nieuws: het is volgens Tina Nijkamp wel de minst bekeken finale van de talentenjacht in jaren.

Ruim 1.29 miljoen kijkers zagen hoe acrobatenduo Rik & Aimée als winnaars uit de bus kwamen van Holland's got talent. Daarmee pakt de avondvullende show de winst op primetime, maar het is voor de titel wel een magere winst. 

Holland's got talent kwakkelt

Tina Nijkamp meldt dat vorig jaar nog 1.4 miljoen mensen voor de buis zagen en op het hoogtepunt enkele jaren geleden waren het er zelfs 2.6 miljoen. Het lijkt erop dat de formule sleets is geworden en dat er enkele wijzigingen in het format nodig zijn. Na Got talent waren de winnaars bij Beau en dat was goed voor 761.000 kijkers.

NPO 1 slaat niet aan

NPO 1 blijft het ook zonder het dramatisch bekeken Dragon's den moeilijk houden op vrijdagavond. Het begon bemoedigend genoeg op primetime: een spraakmakende Flikken Rotterdam deed het boven verwachting goed en noteerde 914.000 kijkers. Daarna was het de beurt aan de tweede reeks van Maud & Babs. De geprezen Omroep MAX-serie met Loes Luca wist relatief weinig kijkers te boeien: een voor NPO 1 magere 671.000. Later op de avond wist Op1 ook niet direct te overtuigen met 565.000 kijkers.

SBS 6 stabiel

SBS 6 vertrouwt zoals zo vaak op vrijdag op Vandaag inside. De mannen stelden niet teleur en vermaakten een meer dan riante 1 miljoen kijkers. Voorafgaand aan de meningenshow deed Het jaar van... met 301.000 kijkers niet eens zulke slechte zaken gezien de stevige concurrentie op RTL 4 en NPO 1. 

De genoemde lineaire kijkcijfers in dit artikel komen van Tina Nijkamp. Zij deelt dagelijks de meest opvallende kijkcijferdata op haar Instagramaccount @tinanijkamp.

Meer over