Kijkcijfers zondag 14 januari 2024

De TV van gisteren: Ruben Nicolai maakt een prima start met Beste Kijkers

15 januari 2024 08:40 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© RTL

Blue Monday zal het voor een aantal programma’s en presentatoren niet zijn, want er is flink tv gekeken gisteravond.

Een aantal programma's scoorden zelfs boven de miljoen kijkers. 

Beste Kijkers

Alweer de negende reeks van Beste Kijkers ging gisteravond van start op RTL 4, waarin Ruben Nicolai, samen met zijn teamcamptains, de pijnlijkste en meest hilarische televisiefragmenten van afgelopen week naloopt. Het was niet het best bekeken programma van de avond, maar met 716.000 kijkers is het seizoen prima begonnen voor de presentator. Edson da Graça heeft met The Floor ook nog steeds succes in hadden en wist daarvoor 801.000 kijkers te boeien.

Maestro

Ondanks de prima start van Beste Kijkers, zapten de meeste mensen toch af naar NPO1. De halve finale van Maestro wist ruim 1,5 miljoen kijkers te trekken en was daarmee het best bekeken programma primetime. Kijkers waren dan ook vol lof over Chris Zegers die een plekje in de finale wist te bemachtigen. En wie geen genoeg van Frits Sissing kon krijgen kon blijven hangen want na Maestro was er een nieuwe aflevering van Tussen Kunst en Kitsch te zien. En ook hier scoorde hij de pannen van het dak met ruim 1,1 miljoen kijkers.

Nachtdieren

Ook Raven van Dorst kan terugkijken op een mooie avond. De tweede aflevering van Nachtdieren wist 386.000 kijkers te trekken naar NPO3 en was daarmee het best bekeken programma van de dag voor de zender. Raven ging onder andere langs bij een kattenasiel en een kapper en dat leverde bijzondere momenten op.

No Way Back

Voor Jan Versteegh en Ray Klaassens (en makers) zal het een spannende ochtend zijn, want wat heeft de tweede aflevering van No Way Back gescoord? Niet geweldig. Vorige week wist het nieuwe survivalprogramma 567.000 te boeien en daar zijn deze week 540.000 kijkers van over. Het programma heeft dan ook aardig wat concurrentie op de andere zenders. Maar desondanks genieten kijkers van elk moment.

De kijkcijfers uit dit artikel komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over