De TV van gisteren: Ruben Nicolai scoort dramatische cijfers

De panelshow Beste Kijkers van Ruben Nicolai op RTL 4 zakt steeds verder weg. Nog maar 466.000 mensen namen de moeite om te kijken. 

Dat is minder dan de helft dan de normale score van een willekeurig RTL 4-programma. En deze slechte score is niet eenmalig, vorige week begon het tweede seizoen van Beste Kijkers met 514.000 kijkers. Terwijl vorig jaar keken nog 1 miljoen mensen naar de show met grappige fragmenten. Gelukkig is er nog een aantal mensen dat Beste Kijkers wel kan waarderen. 

Een ander deel van de kijkers was met iets heel anders bezig. 

Back to the Zeros

Beste Kijkers is niet de enige maandagavondflop voor RTL 4, ook Back to the Zeros doet het bijzonder slecht. Naar de tweede aflevering, waarin Lieke van Lexmond, Peter van der Vorst en John Williams teruggingen naar 200, keken 628.000 mensen. 

RTL Late Night

De best scorende programma's van de maandagavond waren Spoorloos met 2 miljoen kjikers, Radar met 1,8 miljoen en De Wereld Draait Door met 1,6 miljoen. In RTL Late Night (828.000 kijkers) was een oude bekende te gast. 

Die grijze meneer was natuurlijk Peter R. de Vries die zijn licht kwam laten schijnen over de kwestie Joran van der Sloot. Moeten we Joran de rest van zijn straf laten uitzitten in een middeleeuwse gevangenis in Peru of mag hij naar een warme cel in Nederland? Het Nederlandse publiek is luid en duidelijk. 

Reageren