KIJKCIJFERS VAN WOENSDAG 25 APRIL 2018

De TV van gisteren: Ruim 1,2 miljoen kijkers zien drama voor Robben in Champions League

26 april 2018 08:46 | kijkcijfers | Door Televizier

© ANP / AFP PHOTO / GUENTER SCHIFFMANN
Ruim 1,2 miljoen voetballiefhebbers schakelden gisteravond om 20:45 uur over naar Veronica. Goede cijfers voor de zender van John de Mol, al hadden we niet anders verwacht. Immers stonden topclubs Bayern München en Real Madrid tegenover elkaar in de halve finale van de Champions League.
Real Madrid won met 1-2, en staat met één been in de finale de Champions League. Toch waren de kijkers vooral bezig met het drama dat zich in de achtste minuut van de wedstrijd afspeelde. Arjen Robben viel geblesseerd uit, en dat heeft enorme gevolgen voor het WK voetbal in Rusland. Oh wacht…

Masterchef

Niet alle zender van John de Mol deden goede zaken. Zo was Masterchef op Net5 toe aan de vierde aflevering. Voor het eerst zakte het aantal kijkers onder de 100.000. Om precies te zijn keken er slechts 96.000 mensen naar de kookshow. Daarmee kunnen we vaststellen dat Masterchef officieel is geflopt.

Kijkcijfers

Het was dus een wisselende avond voor John de Mol. Maar hoe deden de andere zenders het? NPO 1 deed het fantastisch met respectievelijk 1,1 miljoen en 900.000 kijkers voor DNA Onbekend en André Rieu op het Vrijhof. RTL 4 kwam met GTST net niet boven de miljoen uit en RTL late night behoort met 454.000 kijkers nog net tot de 25 best bekeken programma’s van de avond.

Lees ook:  De TV van gisteren: Superstar Chef op RTL 4 begint tegenvallend

Meer over