De TV van gisteren: Ruim 1.3 miljoen voor op-één-na-laatste Witse

1 juli 2017 07:48 | kijkcijfers | Door Televizier

Het weer was niet fantastisch, toch zaten er verrassend weinig mensen voor de buis. Slechts vijf programma's kwamen boven het miljoen, met de Vlaamse krimi Witse als koploper.

Op primetime was de laatste ronde van de brommerige Belg goed voor 1.34 miljoen kijkers. Een meer dan nette score die in de lijn ligt van de gemiddelde kijkcijfers voor de hele serie. Volgende week is de laatste aflevering van de bij onze zuiderburen al in 2012 gestopte serie, maar dat mag de pret niet drukken.

Al was er na de aflevering nog één vermissingszaak...

Got Talent onder het miljoen

RTL 4 is definitief overgeschakeld naar haar zomerprogrammering en dat betekent herhalingen en buitenlandse aankopen. In dit geval het avondvullende Beste van Got Talent worldwide. Waar de Nederlandse variant een week geleden nog ruim 1.5 miljoen kijkers boeide, bleef deze compilatieshow met 988.000 nét onder het miljoen. Over het niveau van de acts was ook wel wat te doen.

Humberto versus Eva

Een opsteker voor Humberto Tan: de laatste RTL Late Night van dit seizoen scoorde met 854.000 kijkers ruim boven het weekgemiddelde van de talkshow die doorgaans met moeite de 600.000 aantikt. Ondanks deze opsteker kwam Humberto niet in de buurt van Jinek, de NPO-talkshow sloot de week af met een dikke één miljoen kijkers. Op Twitter waren RTL-kijkers desondanks best te spreken over het programma en dat had voor de verandering alles te maken met Martijn Koning.

Meer over