De TV van gisteren: Ruim 1,5 miljoen kijkers zien start Oh, wat een jaar

15 oktober 2017 09:10 | kijkcijfers | Door Televizier

© RTL

RTL 4 heeft een geslaagde zaterdagavond achter de rug. Afgezien van het Achtuurjournaal was de nieuwe Linda de Mol-show Oh, wat een jaar de winnaar van de avond. In totaal keken er 1.533.000 mensen naar het programma.

Kijkers treurden toen bekend werd dat Ik hou van Holland waarschijnlijk nooit meer op de buis verschijnt. Toch was er hoop toen Linda de Mol de start van het nieuwe programma Oh, wat een jaar aankondigde. Daarin blikt ze elke keer terug op een bepaald jaar. Ruben Nicolai en Jeroen van Koningsbrugge zijn teamcaptains en hebben een BN'er aan hun zijde die dat jaartal bewust heeft meegemaakt. Niet alleen krijgen de twee teams vragen en opdrachten over dat jaar, de kleding en het decor zijn ook helemaal in de sfeer van die tijd. Zaterdagavond ging de show van start in de tijdsgeest van 1985. Het programma viel zo goed in de smaak dat men per direct in een tijdmachine wilde stappen.

Jan de Hoop doet binnenkort ook mee.

Studio Sport Eredivisie

Maar niet alleen RTL 4 deed het goed zaterdagavond. Plek 3 tot en met plek 7 in de 'Kijkcijfer top 25' worden bezet door NPO 1-programma’s. Studio Sport Eredivisie doet het met de derde plaats het beste. Dat is niet gek, er gebeurde zaterdagavond heel wat opvallends in de Nederlandse voetbalcompetitie. Feyenoord speelde tegen alle verwachtingen in gelijk tegen PEC Zwolle en Ajax won dankzij maar liefst twee eigen goals van Sparta. Toch was voetbal in Amsterdam een belangrijke bijzaak. In een volle Johan Cruijff Arena werd Eberhard van der Laan herdacht.

Mensenkennis

Niet alleen programma’s van RTL en de NPO behoren tot de best bekeken tv-shows van de dag. Ook SBS 6 doet het met Hart van Nederland en Shownieuws redelijk goed. De nieuwsprogramma’s trokken zaterdagavond respectievelijk 755.000 en 582.000 kijkers. Ook de geestige spelshow Mensenkennis van Winston Gerschtanowitz trok bekijks. Vooral een vraag over rijden onder invloed maakte wat los bij de kijker. In totaal keken er 447.000 mensen naar het SBS 6-programma. Daarmee staat quiz op plek 20 in de 'Kijkcijfer top 25' van Stichting Kijkonderzoek.

Meer over