De TV van gisteren: Ruim 1 miljoen voor Floortje bij College Tour

27 Februari 2016 07:42 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 2

Floortje Dessing was te gast bij Twan Huys in College Tour en dat leverde 1 miljoen kijkers op, een topscore voor het programma.

De aflevering met Floortje is daarmee naast die van Willem Holleeder (1.3) en Herman Finkers (1.1 miljoen) de best bekeken uit dehistorie van de show. Toegegeven, met haar reisprogramma scoort Dessing doorgaans dik 2 miljoen, maar ze had geduchte concurrentie. De meeste mensen stemden af op The Voice Kids (1.95 miljoen), gevolgd door Flikken Rotterdam (1.3 miljoen).

Floortjes levenswijsheden

In tegenstelling tot vorige week, toen kunstenaar Daan Roosegaarde boos weg liep, bleef Floortje wel zitten. Er was dan ook weinig om nijdig over te worden, al kreeg Floortje het wel bijna te kwaad toen Twan Huys beelden liet zien van de kinderen in het Nepalese weeshuis waar ze onlangs was. Maar verder was ze vooral heel oprecht en inspirerend, vonden ook de kijkende Twitteraars.

2 voor 12 goed van start

Astrid Joosten begon aan haar 25e seizoen als presentatrice van 2 voor 12. Speciaal voor die gelegenheid deden Paul de Leeuw en zijn man mee als kandidatenkoppel. 1.07 miljoen mensen waren benieuwd hoe het echtpaar De Leeuw 't er vanaf bracht en leefde op Twitter mee.

Al zijn er natuurlijk altijd scheve gezichten.

Lekker Nederlands weggevaagd

Bij SBS 6 blijft de vrijdagavond een betreurenswaardig zorgenkindje. Lekker Nederlands scoorde deze week 267.000 kijkers, dat is bijna de helft van de 527.000 waar de meezingshow begin deze maand mee begon. Ook Bijdehandjes heeft vergeleken met de start veel ingeleverd. De eerste aflevering was goed voor 769.000 kijkers, gister zagen 487.000 het kinderprogramma. Op zich is het wel bemoedigend dat de show ondanks de sterke concurrentie een vaste schare fans lijkt te ontwikkelen.

Meer over