Kijkcijfers donderdag 30 december 2021

De TV van gisteren: Ruim 1,8 miljoen mensen zien spannende aflevering De Slimste Mens

31 december 2021 08:58 | kijkcijfers | Door Ingelise De Vries

© Screenshot
Al weken weet De Slimste Mens niet alleen de meeste punten te scoren met de juiste antwoorden op vragen, opnieuw scoort het programma de meeste kijkcijfers.

De Slimste Mens blijft populair

Pas op, spoilers

Schakelden woensdag 'nog' 1,6 miljoen mensen naar NPO2 om de meest populaire kennisquiz van het moment te zien, donderdag wist het programma 1,8 miljoen kijkers te trekken.

In de nieuwste aflevering van De Slimste Mens neemt de nipte winnaar van woensdag Zaïre Krieger het op tegen Martin Visser en Annette van Trigt. Een aflevering waarbij het nek-aan-nek blijft, maar uiteindelijk weet spoken word-artiest Krieger toch de dagwinst te pakken. 

Schrijver Martin Visser weet uiteindelijk net wat meer antwoorden goed te beantwoorden dan presentatrice Annette van Trigt en heeft zijn plekje in de volgende aflevering bemachtigd.

Muzikaal raden in Secret Duets

Nu The Masked Singer onofficieel voorbij is - vanavond is er nog een speciale eindejaarsuitzending te zien - is het tijd voor een nieuw programma vol zingende BN'ers. Het nieuwe programma Secret Duets weet in de eerste uitzending ruim een miljoen kijkers te trekken.

Panelleden Karin Bloemen, Donnie, Dave von Raven en Frans Bauer zingen ieder een liedje met een onbekende BN'er. Gescheiden door een muur wordt er een spetterend of net iets minder spetterend optreden gegeven.

Vervolgens moet er geraden worden wie er achter de muur staat. De reacties op een nieuw format met mysterieuze zangers krijgt wisselende reacties. Eén ding is zeker: de presentatie in handen van Jamai wordt wél goed ontvangen.

Muzikale kennis in Top 2000 A Gogo

Muziek en kennisquizzen zijn het thema op donderdagavond: na De Slimste Mens en Secret Duets schakelen een hoop mensen naar de Top 2000 A Gogo.

Het einde van het programma is bijna in zicht: vanavond vlak voor middernacht horen we op Radio 2 de nummer 1 van de Top 2000. Het radiospektakel wordt al jaren vergezeld door de muzikale quiz van Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis.

Daarmee is donderdagavond ook de laatste editie te zien. Jamai Loman en Plien van Bennekom strijden in de muzikale quiz met elkaar en wetenschapper Robbert Dijkgraaf vertelt waarom hij zoveel van David Bowie houdt. Vooral de wetenschapper en toekomstig minister van OCW gooit hoge ogen bij de kijkers.

Meer over