De TV van gisteren: Ruim 2.25 miljoen voor finale Voice Kids

2 April 2016 08:12 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4/Voice Kids

2.26 miljoen kijkers zagen hoe coach Ilse de Lange dankzij de 13-jarige Esmée Schreurs uit Almelo de finale van The Voice Kids won. 

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl
Meer film & serie nieuws

Met die score versloeg de talentenjacht met gemak de concurrentie, het meest bekeken alternatief tijdens de show was de Omroep MAX-serie Bed & Breakfast en die was goed voor "slechts" 1.39 miljoen kijkers.

Voice Kids

Er was dan ook veel te zeggen over de finale van The Voice Kids. Er werden aantal bijzondere keuzes gemaakt waardoor gedoodverfde winnaars als Imani afvielen. Uiteindelijk ging de eindstrijd tussen Esmée, Selenay en Amani. Met haar versie van de Kelly Clarkson hit A Moment Like This werd Esmée de winnaar.

Met Het Mes Op Tafel

De NPO 2 kennisquiz met Herman van der Zandt vol bluf en vaak verrassend slechte zang is vanaf dit seizoen ook op vrijdagavond te zien. Daar doet 't het ondanks de pittige concurrentie meer dan prima. 522.000 kijkers zagen hoe de eindstrijd ging tussen mevrouw van Oort en meneer Schaap die uiteindelijk met een tientje per keer tegen elkaar op boden.

SBS 6 

SBS beleefde een voor de zender vrij typische vrijdagavond. Lekker Nederlands wist 390.000 mensen te boeien, terwijl Bijdehandjes daarna 434.000 kijkers wist te bereiken. Op de late avond zagen daarna nog eens 641.000 mensen Shownieuws waarin voor het in 25+ jaar te zien was hoe Irene Moors een programma presenteerde zónder RTL 4 logo in de linkerbovenhoek.

Haar nieuwe tv-collega's ontvingen Moors in elk geval hartelijk...

Meer over