De TV van gisteren: Ruim 2,5 miljoen kijkers zien Nationale Herdenking

5 mei 2017 09:04 | kijkcijfers | Door Televizier

© Ilvy Njiokiktjien - Nationaal Comité 4 en 5 mei

Ruim 2,5 miljoen mensen zaten donderdag voor de televisie om te kijken naar de Nationale herdenking op de Dam. In de rest van het land stonden mensen ook stil bij de oorlogsslachtoffers. Eén man kreeg hier veel respect voor.

Voor de 72ste keer was Nederland in mei om acht uur 's avonds twee minuten stil om de oorlogsslachtoffers te herdenken. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima deden dat op de Dam in Amsterdam, waar ze een krans legden. In Groningen was er ook een opvallend moment tijdens de herdenking. Een pizzakoerier zette zijn fiets aan de kant om twee minuten stil te staan bij de oorlogsslachtoffers. Deze foto ging binnen luttele minuten viral.

 Toch zijn er ook mensen die alle aandacht wat overdreven vinden.

Sonja Barend: Vragen zonder antwoord

NPO 1 herhaalde donderdag de documentaire Sonja Barend: Vragen zonder antwoord, waarin de oud-presentatrice vertelt over haar drijfveren en haar familiegeschiedenis. De herhaling bleek een goede keuze van de NPO, er keken 774.000 mensen naar de documentaire én de makers kregen veel lof van de kijkers.

 


Pauw

In Pauw waren Kees Tol en Lucille Werner te gast om te praten over de nieuwe Mis(s)verkiezing. De 757.000 kijkers hadden het niet over de inhoud van het programma, maar over het biertje dat voor Lucille op tafel stond. Deze keer dronk ze het pilsje niet in één keer op. Dat deed ze eerder wel in De slimste mens. De beelden van dit memorabele moment zie je hieronder.

Meer over