Kijkcijfers 5 mei 2022

De TV van gisteren: Ruim 2 miljoen kijkers zien Feyenoord stunten in Conference League

6 mei 2022 09:08 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© ANP / Pieter Stam de Jonge

Het was een spannende avond voor voetballiefhebbers. Feyenoord stond in de halve finale van een Europees toernooi en kon na lange tijd weer een groot succes boeken. Ook zagen we wie de winnaar werd van Expeditie Robinson: All Stars.

Feyenoord

In een spannende wedstrijd tegen Olympique Marseille wist Feyenoord overeind te blijven. Ondanks dat er niet gescoord werd, wisten de Rotterdammers zich te plaatsen voor de finale van de Conference League. Het was dan ook het best bekeken programma van de avond met ruim 2 miljoen kijkers. Ook tijdens de nabeschouwing bleven nog ruim een miljoen kijkers hangen.

Expeditie Robinson: All Stars

Ondanks dat het de finale was van Expeditie Robinson: All Stars wist het niet perse meer kijkers te trekken dan normaal. Gisteravond zaten er namelijk 589.000 kijkers voor de buis in spanning voor de finale. Ferry, Niels en Dominique namen het tegen elkaar op in een zware laatste proef die bestond uit verschillende onderdelen. Op papier was Niels de sterkste kandidaat, omdat hij de meeste proeven won en op winnaarseiland zat. Het was dan ook geen moment spannend en Niels maakte zijn favorietenrol meer dan waar en sleepte de titel binnen.

Bevrijdingsdag

Gisteren stond natuurlijk de hele dag ook in het teken van de bevrijding met als afsluiter het 5-meiconcert op de Amstel in Amsterdam, waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima bij aanwezig waren. Ruim 1,1 miljoen kijkers keken naar het concert en waren vooral onder de indruk van Fresku en Anita Meyer.

Meer over