De TV van gisteren: Ruim 2 miljoen mensen zien Dafne Schippers titel prolongeren

Dafne Schippers kwam, zag en overwon op de 200 meter tijdens het WK Atletiek in Londen. Ruim 2 miljoen Nederlanders zagen hoe ze opnieuw de beste ter wereld werd op die afstand.

Het wereldkampioenschap is dan ook niet zonder reden het best bekeken programma op primetime. 1.28 miljoen mensen keken naar NPO 3 om te zien hoe Schippers tegen de klok van elf in actie kwam op baan 6 en het magistraal op een hollen zette. 

Jinek en de verklede personen

Die twitteraar had eigenlijk niet hoeven zappen, want bij Jinek werd rond de klok van 23.00 uur geschakeld met NPO 3 zodat de race van Schippers ook door de 796.000 kijkers van Eva's talkshow kon worden gezien. Daarna ging het aan tafel over het fenomeen crossdressers, oftewel mannen die het soms prettig vinden om zich als vrouw te kleden maar weinig voelen voor de term travestiet. 

En niet iedereen was even begripvol.

Voetbal Inside opent onder half miljoen

Voetbal inside is als eerste reguliere tv-programma terug van de zomerstop. 479.000 kijkers zaten klaar voor wat het afscheidsseizoen van Johan Derksen zou moeten worden, met een fiks afgeslankte Jan Boskamp en vooral veel oude, vertrouwde grappen. 

En mocht Johan inderdaad weggaan, dan is de opvolger gevonden.

Meer over:

Reageren