De TV van gisteren: Ruim 2 miljoen zien Zondag met Lubach Televizier-Ring winnen

13 oktober 2017 08:58 | kijkcijfers | Door Televizier

Het 52e Gouden Televizier-Ring Gala bleek veruit het meest in trek op primetime: 2.06 miljoen mensen keken naar de tv-prijzen die vergeven werden in AFAS Live.

Twee miljoen is natuurlijk een prima score, toch leverde het ringgala flink in ten opzichte van vorig jaar toen 2.4 miljoen mensen zagen hoe Floortje Dessing met het kostbaar kleinood naar huis ging. Neemt niet weg dat de avondvullende show aardig in de smaak viel bij de doorgaans kritische kijker. 

Expeditie Robinson stabiel

Expeditie Robinson was één van de drie andere programma's in de race voor de ring. De makers grepen er wederom naast, maar qua kijkcijfers hadden ze weinig te klagen. Ondanks de felle concurrentie, en het feit dat presentatoren Dennis en Nicolette ook op NPO 1 én RTL 4 te zien waren, trok de survivalshow een resspectabele 963.000 kijkers. Die verbaasden zich naast de gebruikelijke irritaties rond Soundos vooral over Roeland Fernhout.

Dipje voor RTL

Wie vooral te lijden had onder het succes van NPO 1 was concurrent RTL 4 dat de avond an sich best aardig begon met 921.000 kijkers voor Geer en Goor: stevig gebouwd. Daarna ging het goed mis: Een goed stel hersens bleef steken op 516.000 kijkers en na de spelshow van Carlo Boszhard en Nicolette Kluijver gleed de zender nóg verder weg: RTL Late Night scoorde 436.000 kijkers, niet echt veel om over naar huis te tweeten. Al verklaren die cijfers wellicht deze aanblik...

Meer over