De kijkcijfers van vrijdag 6 september 2019

De TV van gisteren: Ruim 2.5 miljoen voetbalfans zien Oranje winnen

NPO 1 offerde haar vrijdagavondprogrammering volledig op aan het EK kwalificatieduel tussen Nederland en Duitsland. Een miljoenenpubliek kon dit waarderen.

Met 2.5 miljoen kijkers voor de wedstrijd en een kleine twee miljoen voor de nabeschouwing was de match in het Volkspartstadion in Hamburg al een kijkcijfertopper, nog los van de vier doelpunten die het elftal scoorde. Online was de feestvreugde onder bekend en onbekend Nederland merkbaar. Na de wedstrijd scoorde Jinek ook een uitstekende 992.000 kijkers.

2 voor 12 is terug

Wie niet van voetbal hield, kon meepuzzelen met de kandidaten van 2 voor 12. De kennisquiz van Astrid Joosten is gestart aan een nieuw seizoen en spelletjesfans zaten weer en masse gereed: met 781.000 kijkers leverde Joosten het best bekeken NPO 2 programma van de dag af. 

Voice Senior overeind

RTL hield wonderwel stand tegen het voetbalgeweld. De tweede aflevering van The voice senior leverde een paar duizend kijkers in maar kwam uit op 1.19 miljoen, goed voor de vijfde plek in het kijkcijferklassement. Beau profiteerde van het kijkcijferkanon en sloot z'n eerste week af met een record: 751.000 kijkers zagen hoe hij Chantal Janzen interviewde en de week afsloot door de studio uit te lopen en live in de uitzending in de kroeg na te praten met tv-recensent Angela de Jong.

En er is inmiddels een bingokaart…

Meer over:

Reageren