De TV van gisteren: Ruim 3 miljoen kijkers voor The Passion 2017

The Passion trok donderdag iets meer dan 3 miljoen kijkers. Dat is minder dan in 2016 toen het bijbelse spektakel 3,2 miljoen kijkers aan zich wist te binden. Maar het is nog steeds heel erg veel.

Tot nu toe behaalde The Passion ieder jaar hogere kijkcijfers, die stijging is tot een einde gekomen. Maar over het algemeen viel er genoeg te genieten van The Passion. Dwight Dissels viel in de smaak als Jezus, de zanger uit The voice bracht het er zingend prima vanaf in Leeuwarden. Over verteller Remco Veldhuis waren de meningen verdeeld. Remco maakte nogal wat grapjes die niet allemaal in goede aarde vielen. Zoals daar zijn: 'Een dag niet gestenigd is een dag niet geleefd.'

Knutselaars hadden thuis achter hun computer ook lol met The Passion.

Ajax

Mensen die niet hielden van muscial-achtige taferelen konden terecht bij Ajax - Schalke 04 (1,6 miljoen kijkers) en dat leverde een verrassend leuke avond op. Ajax was heer en meester op het voetbalveld en won met 2-0 in de kwarfinale van de Europa League. En dat zijn we niet meer gewend in het Nederlandse voetbal.

 Pauw

De vrolijke avond einigde voor 740.000 kijkers in mineur toen een Koreadeskundige bij Pauw de derde wereldoorlog aankondigde. Hoogleraar Remco Breuker klonk zeer overtuigend toen hij vertelde dat Noord-Korea ons in de afgrond gaat storten en dat er niets meer aan valt te doen.

Meer over: