De kijkcijfers van vrijdag 9 juli

De TV van gisteren: Ruim 3 miljoen mensen zien persconferentie

10 juli 2021 09:28 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© ANP
Het was een mooie avond om buiten te zitten en de programmering is momenteel natuurlijk niet om over naar huis te schrijven, dus de kijkcijfers van vrijdag 9 juli waren niet heel denderend te noemen.

De persconferentie over de coronamaatregelen trok uiteraard de meeste kijkers: in totaal keken ruim drie miljoen mensen. Die zijn verdeeld over de live-registraties van NPO 1, SBS 6 en RTL 4. 

Talkshows

Ook in deze zomerperiode wordt er vrolijk doorgepraat aan de talkshowtafels. De meest in het oog springende zijn natuurlijk Op1 en Humberto. Eerstgenoemde wist op NPO 1 net iets meer kijkers aan zich te binden: Op1 scoorde 720.000 kijkers en Humberto bleef steken op 672.000 belangstellenden. Nieuwsuur op NPO 2 trok 603.000 kijkers.

Sterren Muziekfeest op het Plein

Was er dan nog iets qua entertainment te beleven op televisie? Jazeker wel! Sterren Muziekfeest op het Plein deed het heel keurig op NPO 1 met 823.000 kijkers. Op RTL 4 hadden ze weer een compilatie-aflevering van The Voice en daar kijken toch ook gewoon nog mensen naar, namelijk 520.000. 

Wielrennen

Gelukkig is er in de zomer altijd nog sport. De Ronde van Frankrijk is aan het eind van de tweede week en wordt redelijk bekeken op NPO 1. Naar de etappe van vrijdag, die niet al te boeiend was, keken 489.000 mensen. De Avondetappe op dezelfde zender trok 828.000 kijkers en dat is heel keurig. Los van alle actualiteiten- en nieuwsprogramma's is dat het best bekeken programma van de avond.

Meer over