De TV van gisteren: Ruim 600.000 kijkers voor nachtelijke opening Olympische Spelen

6 Augustus 2016 09:39 | kijkcijfers | Door Televizier

De Olympische Spelen in Rio gingen gister van start met een grootse, vier uur durende ceremonie. 623.000 nachtbrakers zaten klaar voor het spektakel.

Maar de hele rit uitzitten was bijna een Olympische prestatie. De NOS schakelde rond 1 uur over naar Rio de Janeiro waar de vlaggenparade plaatsvond. De landen kwamen in alfabetische volgorde binnen, dus wie op Nederland wachtte moest even geduld hebben. 

Maar geduld wordt beloond...

Studio Olympic Park scoort

Eerder die avond blikten Henry Schut en Edith Bosch in de tweede aflevering van Studio Olympic park vooruit op het festijn. Waar hun debuut "slechts" 565.000 mensen trok, waren dat er vrijdagavond een meer dan keurige 882.000. Het duo blikte vooruit op de spelen met oud-sportcommentatoren die hun visie gaven. Twitteraars merkten vooral op dat Edith groeit in haar rol als sidekick.

De Slimste Mens wint

Maar ondanks al het Olympisch vuur was het vooral een potje hersengymnastiek dat het meest in trek was. De slimste mens sloot haar tweede uitzendweek af als primetime winnaar met ruim 1 miljoen kijkers. Langzaam maar zeker wordt culinair journalist Joël Broekaert een publiekslieveling. Lange tijd lag hij behoorlijk achter, tot hij zich uitgerekend met de laatste vraag wist te revancheren en genoeg punten bijeensprokkelde om dagwinnaar te worden. Twitter reageerde al ware het een ware match.

Meer over