De kijkcijfers van dinsdag 13 augustus 2019

De TV van gisteren: Ruim anderhalf miljoen voetbalfans zien Ajax winnen

14 augustus 2019 10:52 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© ANP
Ziggo liet Nederland gratis kijken naar het Champions League-duel tussen Ajax en PAOK en daar maakten heel wat fans dankbaar gebruik van.

Het superspannende treffen tussen de twee topclubs werd door maar liefst 918.000 voetballiefhebbers gezien op het open kanaal van Ziggo Sport. Een uitstekende score, zeker gezien de vakantieperiode en het feit dat lang niet iedereen de zender vanzelfsprekend weet te vinden. Op Ziggo Select keken ook nog eens een prijzenswaardige 721.000 fans. Op Twitter waren de kritieken op de wedstrijd lovend, al was niet iedereen te spreken over het kleurrijke commentaar van Sierd de Vos.

Slimste mens dagwinnaar

Over de gehele linie vielen de kijkcijfers wat tegen, slechts vier programma's kwamen boven het miljoen uit. Eén daarvan is uiteraard De slimste mens. 1.28 miljoen mensen zagen hoe Heleen de Geest overtuigend dagwinnaar werd en hoe tv-bioloog Auke-Florian Hiemstra al bij z'n debuut het onderspit delfde. En dat ondanks zijn opvallende gelijkenis met een zekere, legendarische kunstschilder.

RTL scoort rond half miljoen

RTL 4 had een relatief middelmatige dinsdagavond. Ik weet er alles van deed het prima met 769.000 kijkers, daarna stortte de kijkersaantallen wat in door een herhaling van Uitstel van executie. Daarop zapten nog een paar mensen weg zodat een nieuwe aflevering van Het Spaanse dorp: Polopos uit kwam op 520.000 kijkers. En dat terwijl Juani met veel plezier aan haar nieuwe job begon. Zomer met Art beleeft een kleine opleving in z'n voorlaatste uitzendweek met 305.000 kijkers. Concurrent Jinek scoorde er echter meer dan een miljoen.

Meer over