Kijkcijfers vrijdag 7 augustus 2020

De TV van gisteren: Ruim half miljoen voor Champions League voetbal op SBS

8 augustus 2020 08:12 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© ANP
De Champions League is dit seizoen verhuisd van Veronica naar SBS 6 en dat lijkt voorlopig geen verkeerde zet. De zender was op primetime te sterk voor heel wat concurrenten.

Toch speelde het tropische zomerweer de absolute aantallen kijkers behoorlijk parten. Uiteindelijk zagen 'slechts' een slordige 552.000 kijkers hoe Manchester City in eigen huis met 2-1 won van Real Madrid. Met die score liet SBS concurrent RTL 4 ver achter zich, de zender scoorde slechts 406.000 kijkers met hun avondvullende Voice of Holland compilatie. Daarna deed de herhaling van The big music quiz het met 364.000 kijkers nog beroerder.

NPO 1 zwoegt

Over de hele linie was het zweten geblazen, ook de gevierde kijkcijfertopper NPO 1 had het zwaar. Publiekslieveling Ik vertrek kwam in de herhaling niet verder dan 622.000 kijkers, daarna zakte Op vrijdag terug naar 505.000 kijkers. Op1 maakte die dip slechts minimaal goed door uit te komen op 774.000 kijkers, terwijl de talkshow doorgaans met gemak rond het miljoen uitkomt. 

Slimste op 1

Er was vrijdagavond maar één amusementsprogramma dat boven het miljoen wist te scoren en zelfs voor De slimste mens was het ditmaal met 1,08 miljoen kijkers met de hakken over de sloot. De twitterende kijkers verbaasden zich over de onthullende outfit van Philip Freriks en de wonderlijke mix van kandidaten nu gedoodverfde favoriet Astrid Kersseboom naar huis is en ook vertrouwd gezicht Huub Stapel het veld moest ruimen. 

Meer over