Kijkcijfers dinsdag 21 april 2020

De TV van gisteren: Rutte vestigt kijkcijferrecord met persconferentie

Heel veel Nederlanders wilden weten hoe hun toekomst er de komende weken uit gaat zien. Ze keken daarom allen naar de persconferentie van Mark Rutte over de coronamaatregelen. Met 7,8 miljoen kijkers was dit de best bekeken corona-persconferentie tot nu toe. 
De meeste mensen keken via NPO 1: 5,6 miljoen. De rest had RTL 4 en SBS6 op staan. Al die mensen werden behoorlijk teleurgesteld want er gaat tot 8 mei heel erg weinig veranderen. Alleen kinderen tot 12 hebben iets om naar uit te kijken, zij mogen vanaf 11 mei weer naar school. Veel kijkers van de persconferentie ergerden zich ook nog aan de verslaggever van de NOS die als eerste na de persconferentie iets mocht vragen aan Mark Rutten. 

Opsporing verzocht en Opgelicht?!

Na de persconferentie bleven 2,8 miljoen mensen zitten voor een restje M. Later op de avond trok Opsporing verzocht 1,7 miljoen kijkers en Opgelicht?! 1,3 miljoen. Maar daar werd niemand vrolijk van. 

Herman helpt een handje

Er was ook nog amusement en dat werd voornamelijk verzorgd door SBS6. Paleis voor een prikkie werd bekeken door 666.000 mensen en het nieuwe Herman den Blijker-programma Herman helpt een handje stelde ietwat teleur met 547.000 kijkers. Maar Herman deed wel zijn best om de mensen blij te maken. 

Meer over: