De tv van gisteren: SBS 6 scoort met vreselijke Fort Oranje camping

De eerste aflevering van de docusoap Fort Oranje: camping of krottenwijk op SBS 6 is heel erg goed bekeken. 867.000 mensen schakelden in en verbaasden zich over de afschuwelijke leefomstandigheden op de familiecamping.

Fort Oranje was vroeger een vijfsterrencamping, maar is nu verworden tot een vrijplaats voor mensen van allerlei nationaliteiten met schulden, huisvestings- of andere problemen. De camping in Rijsbergen is de enige plek waar ze nog terecht kunnen. Dennis van der Geest ging op bezoek en veel kijkers schrokken zich een hoedje.

De Smaakpolitie

Voorafgaand aan het campingprogramma mocht Rob Geus aan de slag met De Smaakpolitie, maar dat ging niet zo lekker. Rob trok slechts 322.000 kijkers. Dat de keukeninspecteur geen talenwonder is, weten we al door zijn avonturen in vakantiegebieden, maar zijn Duits sloeg alles. Rob ging ditmaal namelijk keukens inspecteren in Oostenrijk.

De gevaarlijkste wegen

Op NPO 1 ging het goed met Tussen kunst en kitsch (1,8 miljoen) en de detective Endeavour (1,1 miljoen). RTL 4 scoorde een stuk minder lekker met Zwarte tulp (579.000). Na het zien van De gevaarlijkste wegen (502.000) met Eva van de Wijdeven en Eddy Zoey bleken veel kijkers een nieuwe vakantiebestemming te hebben gevonden: Kazachstan!

Meer over:

Reageren