De TV van gisteren: SBS 6 verliest wederom kijkers op vrijdag

16 april 2016 07:49 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot SBS 6/Zullen We Een Spelletje Doen?

De vernieuwde vrijdagavond van SBS 6 weet ook in de tweede week maar weinig mensen te vinden. Holland's Got Talent wint de strijd met glans.

De RTL 4 talentenjacht scoorde 1.83 miljoen, meer dan voldoende voor de nummer 1 positie in de kijkcijfer top 25. Vooral de auditie van Nick Nicolai liet bij zowel publiek, jury als kijker heel wat indruk achter.

Ik Vertrek scoort op vrijdag

Grote concurrent was Ik Vertrek, de AVROTROS realityshow die jarenlang een vaste waarde was op de zaterdagavond maar nu haar debuut op de vrijdag maakte. 1.74 miljoen fans verhuisden mee en ontdekten dat de show ook een dagje eerder het oude, vertrouwde amusement leverde. Maar het ging de kandidaten Joost en Anita volgens sommige twitteraars wel erg makkelijk af in de Algarve.

Wat Een Poppenkast! klapt in elkaar

Dan SBS 6, waar Zullen We Een Spelletje Doen? een score van 548.000 kijkers behaalde. Dat is een lichte groei ten opzichte van de 529.000 die een week eerder het debuut zagen van het avondvullend amusementsprogramma. De kijkcijfers van Wat Een Poppenkast! kregen daarentegen een flinke tik. De satirische poppenshow wist bij de start 660.000 kijkers te boeien, deze week waren dat er 378.000. Ditmaal waren er 'hilarische' sketches over het feit dat Miss Montreal stottert en dat Jandino Asporaat best druk is.

RTL Late Night wint met Willeke

Op de late avond delfde Pauw met 778.000 kijkers het onderspit tegen RTL Late Night waar 1.2 miljoen zagen dat het een gezellige boel was aan het Leidseplein. Zo kwamen onder meer de Koffietijd dames praten over hun aankomende vagina themaweek en Willeke Alberti vierde aan tafel haar zestigjarig artiestenjubileum.

Maar sommige kijkers vermaakten zich op een andere manier met de uitzending.

Meer over