De kijkcijfers van donderdag 22 augustus 2019

De TV van gisteren: SBS 9 scoort met Europa League-duel Feyenoord

23 augustus 2019 08:59 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
SBS 9 was door de play-offwedstrijd Feyenoord - Hapoel Be'er Sheva een grote speler op de donderdagavond. Waar normaliter op primetime zo'n 100.000 mensen op de zender afstemmen, zorgde het voetbal voor 522.000 kijkers voor SBS 9.

Feyenoord beleefde ook een goede avond in de eigen Kuip. want dankzij treffers van Sam Larsson en Leroy For (2x) reist het met een 3-0 zege af naar Israel voor de return. Het zo geplaagde Feyenoord kan de miljoenen van de Europa League goed gebruiken om het hoofd boven water te houden dus duimen dat de mannen van Jaap Stam de voorsprong vasthouden in Israël. Sommigen bleven nog wel kritisch na afloop, al was dat niet op het spel van de Rotterdammers gericht.

PSV

Ook PSV deed goede zaken in Eindhoven. Zij wonnen eveneens met 3-0 tegen Apollon Limassol. Mark van Bommel en de zijnen staan zodoende met één been in de groepsfase van het Europese bekertoernooi. Veronica profiteerde ervan met 822.000 kijkers op primetime. AZ kwam in de Grolsch Veste in Enschede niet verder dan 1-1 tegen Royal Antwerp en zal volgende week dus aan de bak moeten in België.

NPO 2

Op primetime was NPO 2 ruimschoots het populairst. De slimste mens was goed voor 1,3 miljoen kijkers en daar leek zelfs een afvaardiging van De Efteling in het publiek te zitten. NPO 1 volgde met 774.000 voor de finale van The Great British Bake Off.

Meer over