De TV van gisteren: SBS heer en meester dankzij finale Champions League

29 mei 2016 09:31 | kijkcijfers | Door Televizier

SBS 6 wint voor het eerst dit seizoen de kijkcijferstrijd op zaterdagavond. Zo'n 1.6 miljoen mensen keken naar de finale van de Champions League.

Dat is zeker voor SBS begrippen meer dan prima, maar wel de minst bekeken finale sinds 2002 toen de NOS het voetbalfeestje nog uitzond.

Champions League

Dat neemt niet weg dat het aanschaffen van de Champions League rechten een goede investering van SBS lijkt te zijn geweest. De zender tastte vorig jaar fiks in de buidel, maar er is flink gescoord. 1.68 miljoen zagen hoe Christiano Ronaldo tijdens de penalities het beslissende doelpunt maakte voor Real Madrid. Toch zaten er volgens de meeste twitteraars nog wel wat schoonheidsfoutjes in de wijze waarop ze het spektakel in beeld brachten.

Immers, alles moet maar wijken voor dat voetbal...

RTL 4 houdt kranig stand

Het spreekt voor zich dat die 1.6 miljoen kijkers ergens vandaan moesten komen. RTL 4 leverde toen de wedstrijd begon heel wat kijkers in. Zo zagen slechts 703.000 mensen de nieuwe aflevering van Professor Nicolai & Dr. Beckand waarmee de wetenschapsshow de dalende lijn voortzet. Daarna deed Het zijn net mensen het een stukje beter, de enige RTL 4 show die met 1.2 miljoen enigszin stabiel bleef ook al is die score zo'n 400.000 kijkers lager dan gemiddeld. 

De beste zangers van Nederland

Ook NPO 1 leverde in. O'G3NE was vorige week de verrassing van De beste zangers van Nederland en scoorde toen 1.17 miljoen kijkers. In de tweede aflevering stonden ze zelf centraal, maar nu zagen "slechts" 970.000 kijkers zagen hoe de andere kandidaten nummers van en voor de zusjes zongen. Uiteindelijk koos het drietal René van Kooten als winnaar, maar het was juist Willeke Alberti die iedereen tot tranen roerde met een Nederlandstalige versie van Change will come for you.

Schettino!

Het moet een gekke week geweest zijn voor Erik van Muiswinkel. Op maandag stopte hij als Hoofdpiet omdat de pieten zwart bleven. Die beslissing maakte hem niet populair en dan wordt uitgerekend deze zaterdagavond zijn soloshow Schettino! herhaald. In dit theaterprogramma,  goed voor een schamele 429.000 kijkers, kruipt hij in de huid van de falende kapitein van het gestrande Italiaanse cruiseschip Costa Concordia. Dan is de vergelijking snel gemaakt.

Meer over