De kijkcijfers van dinsdag 25 december 2018

De TV van gisteren: SBS scoort op Eerste Kerstdag

Op Eerste Kerstdag voltrok zich wat kijkcijfers betreft een waar wonder: SBS6 komt maar liefst drie keer voor in de top tien van best bekeken programma's.

Het succes van de zender valt grotendeels te verklaren door de keus voor Home alone 2. Na de kerstdis wist deze feestdagenklassieker 619.000 kijkers naar de zender te trekken. Daarna scoorden Hart van Nederland en Shownieuws respectievelijk 1.12 en 1 miljoen kijkers. Al bleef het reclamebeleid van SBS voor ophef zorgen.

Slimste mens domineert

Weer of geen weer, Kerst of geen Kerst, De slimste mens weet op NPO 2 altijd een vaste schare kijkers te vinden. Ditmaal zaten 1 miljoen liefhebbers klaar voor de Kersteditie van de quiz. Daarmee krikte de spelshow het zendergemiddelde van NPO 2 behoorlijk op. Na het spelletje scoorden Jezus van Nazareth en Wie kent mij nog? achtereenvolgens 270.000 en 86.000 kijkers. 

RTL viert de Kerst

Na de 2.3 miljoen kijkers op Kerstavond besloot RTL de All you need is love kerstspecial nog eens te herhalen. Ditmaal keken 237.000 mensen. Op primetime koos de zender voor de film Pak van mijn hart, maar met 358.000 kijkers was het verre van een geslaagde gok. Eerder die avond vierde soapdorp Meerdijk de feestdagen in GTST, maar daar keken slechts 619.000 mensen naar. 

Meer over:

Reageren