De kijkcijfers van zaterdag 7 september 2019

De TV van gisteren: SBS-versie Ik Hou Van Holland opent boven het miljoen

De beste zangers is met een kleine marge het best bekeken amusementsprogramma van de zaterdagavond. Maar Linda de Mol en haar mannen wisten met Ik hou van Holland ook de miljoenengrens te overschrijden op SBS.

Het scheelt niet veel: het muziekprogramma van Jan Smit kwam uit op 1.19 miljoen kijkers terwijl het spelprogramma van Linda het moest doen met 1.18 miljoen. Tel daarbij op dat SBS een stuk verder zit op de afstandsbediening dan NPO 1, en het bewijst maar weer eens hoe invloedrijk de Linda-factor nog altijd is op het Nederlandse kijkgedrag. Na Ik hou van Holland deed de eerste aflevering van het vernieuwde Echt waar? ook geen verkeerde zaken met 830.000 kijkers.

Beste zangers imponeert

In De beste zangers stond de op eigen bodem nog relatief onbekende Rolf Sanchez centraal. De andere deelnemers waagden zich aan liedjes in het Spaans en dat ging de meesten wonderwel goed af. Zo goed zelfs dat er ook gehuild werd om liedjes waar niemand een woord van verstond. Na afloop scoorde de tweede aflevering van Dit was het nieuws nog eens 864.000 kijkers.

RTL vult de avond

Op RTL 4 was er qua zaterdagavondamusement weinig keus: de zender ruimde de hele avond in voor Dancing with the stars. De meer dan 2.5 uur durende liveshow scoorde 976.000 kijkers. Zeker gezien de duur en het tempo van de show geen hele slechte score, maar het is de vraag of het programma deze kijkers de komende weken weet vast te houden. 

Meer over: