De kijkcijfers van zaterdag 12 juni 2020

De TV van gisteren: SBS6 ziet We want more uit startblokken knallen

13 juni 2020 08:48 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten
Bij SBS6 zijn ze zaterdagmorgen met een glimlach van oor tot oor wakker geworden. De nieuwe talentenjacht We want more zorgde er namelijk voor dat de zender voor het eerst in vijf jaar op vrijdag met entertainment meer dan een miljoen kijkers scoorde.

De show, waarvan de presentatie is in handen van Johnny de Mol en Wendy van Dijk, trok 1.048.000 kijkers met de allereerste aflevering ooit. Vooral ex-verslaafde Ricardo (65) maakte grote indruk met zijn vertolking van Zij gelooft in mij, het nummer van de voormalig volkszanger waarmee hij voor kippenvel zorgde bij diens zoon André Hazes.

Tegenhanger

Als tegenhanger van We want more programmeerde RTL4 Het beste van Got talent worldwide met Humberto Tan als presentator. Met 536.000 kijkers was de belangstelling voor de wereldwijde verzamelbak aan acts een stuk minder in trek dan het zingen op SBS6.

Podium

We want more viel overigens net buiten het podium van de vrijdag. Die was volledig voor de NPO met twee keer het NOS journaal (nummer 1&3) en Bed & breakfast die met 1.170.000 kijkers weer kon rekenen op het vaste kijkerspubliek.

Meer over