De TV van gisteren: Seizoensfinale Een Tegen 100 goed voor 1.78 miljoen kijkers

6 juni 2016 07:44 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Het lag voor de hand: ook de laatste Een tegen 100 veroverde de nummer 1 positie in het kijkcijferklassement. 1.78 miljoen zagen hoe de Amsterdamse brandweerman Jurian bijna won. 

Zelfverzekerd en met de nodige nuchtere humor wist hij het deelnemersveld uiteindelijk tot twee terug te brengen. Hij sneuvelde echter toen Caroline Tensen wilde weten wat cryptozoölogie precies voor wetenschap is. Hoe goed zijn plaatsvervanger het gaat doen blijkt komend najaar pas.

Kanjers van kinderen

De zondagavond van RTL 4 blijft ver achter bij NPO 1, waar de herhaling van Tussen kunst & kitsch ook nog eens 1.42 miljoen kijkers bij elkaar harkte. RTL kwam niet eens in de buurt van het miljoen.  Het best scorende primetime programma van de zender was Vermoord in het buitenland met 653.000 kijkers. Daarna was het aan Nance en de aangrijpende documentairereeks Kanjers van kinderen. De schrijnende strijd tegen kanker van de piepjonge Milou werd door 539.000 gezien en liet niemand onberoerd. Vooral omdat de afloop zo oneerlijk was...

De wereld rond...

Van een totaal andere orde was de zondagavond van Net 5. Daar stond  de laatste aflevering van avonturenreeks De wereld rond in zes stappen op het program. 253.000 kijkers zagen hoe Patty Brard en Bridget Maasland als de Nederlandse Patsy & Eddie uit Absolutely fabulous binnen zes ontmoetingen vanuit Japan thuis op de koffie bij de Italiaanse tenor Andrea Bocelli belandden. Tussendoor was er tijd voor saké, gierende grappen, karaoke in Korea en blokfluitles. Kortom, een hysterische ervaring die volgens liefhebbers naar meer smaakte.

Twitteraars zagen zelfs wel een eigen format in het damesduo...

Meer over