De TV van gisteren: Sinatra-special DWDD trekt 1,5 miljoen kijkers

De Wereld Draait Door stond dinsdag geheel in het teken van de legendarische zanger Frank Sinatra. 1.518.000 kijkers hadden daar wel oren naar.

Op 12 december zou Frank Sinatra 100 jaar geworden zijn. Reden genoeg dus voor DWDD om uitgebreid stil te staan bij het leven en de muziek van de zanger, in een thema-uitzending samen met het voltallige Metropole Orkest. 1,5 miljoen kijkers wilden wel weten hoe onder andere Felix Maginn, Ruben Hein en Hadewych Minis muziek van Sinatra ten gehore brachten. Vooral de blonde zangeres maakte de tongen los op Twitter:


De hele avond was #Sinatra trending topic op Twitter. Van veel kijkers mag Matthijs van Nieuwkerk wel vaker aandacht besteden aan de legendarische muzikant:


Champions League

Ook op primetime deed NPO 1 goede zaken. Opsporing Verzocht trok 1,2 miljoen kijkers, Kids Met Camera's 828.000 en De Rijdende Rechter 1 miljoen. De hele avond was er zware concurrentie van SBS 6, waar FC Barcelona en AS Roma een Champions League-duel speelden. Barça maakte Roma helemaal kapot door met 6-1 te winnen. De vernedering trok 1,2 miljoen kijkers. Ook al was het totaal niet spannend, de meesten konden de wedstrijd wel waarderen:

Andere delen van de voetbaluitzending op SBS 6 werden dan juist weer minder gewaardeerd:


Niet Lullen Maar Poetsen

Tegenover het voetbal begon NPO 3 met een (bijna geheel) nieuwe dinsdagavond. Arie Boomsma's serie Van Hagelslag naar Halal opende met een keurige score van 420.000 kijkers, maar bij de nieuwe Powned-show Niet Lullen Maar Poetsen zakten de kijkcijfers in tot 171.000. En dat terwijl de hardwerkende Rotterdamse jongeren uit het programma onwijs veel besproken werden op Twitter. Vooral degene die thuis PowerPoint-presentaties gaf:

 

Reageren