De TV van gisteren: Sinterklaas verliest van The Voice

5 december 2015 07:43 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO1

Paul de Leeuw vierde feest met Sint Nicolaas, maar Nederland koos liever voor het wild geraas van de allereerste liveshow van The Voice of Holland.

Dat The Voice zou winnen, lag voor de hand maar niet dat de overwinning zo totaal was. SBS 6 komt op primetime niet eens voor in de kijkcijfer top 25. De zender besloot na het floppen van MindMasters Live de eerste Harry Potterfilm in te zetten, maar daar keken slechts 368.000 mensen naar.

The Voice en de lange adem

De eerste liveshow van The Voice of Holland was wat je er van kan verwachten. Veel geluid, licht en bombarie, met hysterisch publiek, een hyperactieve en vermakelijke Jamai in de Red Room en vooral heel veel reclame. In totaal zagen 2.45 miljoen hoe de 12 talenten van de vier coaches werden teruggebracht naar 10. De liveshow liep een klein half uur uit, maar toen was duidelijk dat Natasha en Gaia het veld moesten ruimen. Hierdoor werd het team van Ali B direct gehalveerd.

In het begin leken de makers van de show overigens voorzichtig te werk te gaan door Anouk zo min mogelijk aan het woord te laten.

Gelukkig werden de fans van de Haagse op hun wenken bediend...

En vooral de wisselwerking tussen Anouk en Ali B werkt aanstekelijk...

Sint en GTST

RTL 4 stond eerder die avond al stil bij de aanstaande verjaardag van de goedheiligman. In Goede Tijden Slechte Tijden werd notoire mopperkont Jef Alberts overgehaald door Laura en Rover om toch de mijter op te zetten. 1.71 miljoen soapliefhebbers zagen hoe SinterJef de kleintjes in Meerdijk verraste en vermaakte. Op Twitter waren kijkers ook geamuseerd en het viel mensen vooral op dat er geen Zwarte Pieten bij waren...

Sint En De Leeuw

De Publieke Omroep vierde de verjaardag van de oude pieterbaas een dagje eerder met Sint & De Leeuw. Daar zaten 1.19 miljoen mensen klaar voor en het was ouderwets gezellig, niemand leek ook hier de Zwarte Pieten te missen. De Sint was op dreef, Janny van der Heijden had een taart gebakken met peper- én kruidnoten en ook Paul de Leeuw was in zijn element. Het resultaat was een aaneenschakeling van komische en stoute momenten, mede dankzij het publiek dat zelfgeschreven Sinterklaasgedichten voorlas en er toepasselijke cadeaus voor terugkreeg.

Veel mensen vroegen zich ook af wie nou de hulp-Sinterklaas was...

Meer over