Kijkcijfers van dinsdag 28 februari

De TV van gisteren: slechts 250.000 kijkers voor eerste aflevering Je Zal Het Maar Hebben

1 maart 2023 08:50 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© BNNVARA

Gisteravond was de eerste uitzending van het 22e seizoen van Je Zal Het Maar Hebben, het programma waarin presentator Jurre Geluk jonge mensen met een zeldzame aandoening of ziekte ontmoet. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen werd echter geen kijkcijferhit.  

Met slechts 250.000 kijkers heeft het dan ook geen plekje in de kijkcijfer top 25 van gisteravond behaald.

Eerste aflevering

In de BNNVARA-uitzending van dinsdagavond staan broer en zus Damiano en Serena en Jowy centraal. De presentator maakt kennis met Damiano en Serena, die allebei aan de ziekte van Huntington lijden. En dat is niet zomaar een ziekte, want het is een verzameling van symptomen van ALS, Alzheimer en Parkinson. 

Ze gebruiken allebei een spraakcomputer, al lukt het Damiano om zelf ook nog te praten. Hij vertelt aan Jurre dat hun zenuwen en spieren langzamerhand gaan uitvallen. De familie laat weten dat ze van de dagen samen genieten en van dag tot dag leven, omdat er geen toekomst in zit.

Jurre praat in de eerste aflevering ook met Jowy, die het syndroom van Cantú heeft. Door dat syndroom heeft zij veel last van overbeharing, wat het leven voor haar een stuk lastiger maakt. Ondanks de matige kijkcijfers, waren veel kijkers wel ontroerd door de aflevering van gisteren.

Keuringsdienst van Waarde

De kijkcijfers van Keuringsdienst van Waarde liegen er weer niet om, want gisteravond keken maar liefst 1.052.000 mensen naar de aflevering. En dat was niet zomaar een aflevering, want kip stond hierin centraal. Zo ontdekt de Keuringsdienst dat diepgevroren kipfilet, die in de horeca veel gebruikt wordt, maar voor 70% uit daadwerkelijk kip bestaat. De rest zou uit water bestaan. In de aflevering zagen kijkers waarom dat het geval is en hoe ze dat doen. De uitzending over de waterkip wist veel kijkers weer te verbazen.

Married at First Sight

Het realityprogramma Married at First Sight wist gisteravond wederom veel kijkers te trekken. Maar liefst 921.000 mensen zagen hoe de koppels zich klaarmaken voor het koppelsweekend. Eenmaal aangekomen bij de villa, worden zij al snel verrast door het voor hen nog onbekende bonuskoppel: Stephan en Patricia. In de aflevering van gisteravond worden de situaties van de deelnemers besproken.

Waar het bij sommige koppels heel goed gaat, is dat niet bij ieder stel het geval. Zo liggen Remco en Paula niet op één lijn en is ook de sfeer tussen Wilfred en François inmiddels bekoeld. Wel waren de kijkers blij verrast dat beide stellen kwamen opdagen bij het koppelsweekend, om er toch het beste van te maken samen.

Andere zenders

Het achtuurjournaal was gisteren de absolute nummer 1 met bijna 1,7 miljoen kijkers. Het half acht nieuws werd bekeken door bijna 1,2 miljoen mensen en ook het journaal om 18 uur was bij mensen in trek (1.115.000). Verder keken mensen naar EenVandaag (1.067.000), de Avondshow met Arjen Lubach (882.000), Met het Mes op Tafel (843.000), Goede Tijden, Slechte Tijden (839.000), RTL Boulevard (824.000), Vandaag Inside (727.000) en Op1 (702.000). 

Meer over