Kijkcijfers zondag 9 juni 2024

De TV van gisteren: Slotaflevering van Dwars door de Lage Landen scoort

10 juni 2024 07:20 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© De chinezen/VPRO
Gisteravond werd de slotaflevering van het tweede seizoen van Dwars door de Lage Landen uitgezonden. En net als de eerdere afleveringen, trok ook de laatste uitzending hoge kijkcijfers. Het programma won zondagavond op primetime.

Dwars door de Lage Landen

In de slotaflevering van Dwars door de Lage Landen was te zien hoe Arnout Hauben en zijn vrienden hun reis afronden. De laatste etappe brengt het trio naar de Westhoek, een regio waar tijdens de Eerste Wereldoorlog een hevige strijd is geleverd.

Op X laten kijkers weten onder de indruk te zijn van de serie. Als het aan hen ligt, komt er dan ook zeker een nieuw seizoen. Er keken zondag 874.000 mensen naar het programma.

Europa Kiest: De Uitslagen

Vanaf 21.30 uur was NOS Europa Kiest: De Uitslagen te zien op NPO 2. Deze speciale uitzending stond in het teken van de definitieve uitslagen van de Europese verkiezingen. In het NOS-verkiezingsprogramma werden de definitieve uitslagen van de verkiezingen in Nederland gepresenteerd. Gedurende de avond kwamen er ook exit polls en uitslagen van andere EU-lidstaten binnen.

GroenLinks-PvdA is met acht zetels de grootste Nederlandse partij geworden in het Europees Parlement. Daarna volgt de PVV met zes zetels. Het NOS-programma wist zondagavond 349.000 kijkers te trekken.

EK Atletiek

Op zondagavond wist het EK Atletiek 597.000 kijkers te boeien. Gisteravond schitterde Lieke Klaver in de halve finales van de 400 meter. De Nederlandse atlete wist als eerste de finish te bereiken en zal maandag de grote finale lopen.

Ook bij de mannen presteerde de 35-jarige Nederlands recordhouder Liemarvin Bonevacia uitstekend in de halve finales van de 400 meter. Hij liep zijn beste tijd van het seizoen en mag zich opmaken voor de finale van de 400 meter op het EK in Rome.

Meer over