Kijkcijfers zaterdag 11 maart 2023

De TV van gisteren: Slotaflevering Wie Is de Mol? tikt 3 miljoen kijkers aan

12 maart 2023 08:44 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© AVROTROS
Wekenlang werd er actief gezocht naar de Mol in Wie Is de Mol? en zaterdagavond kwam er een einde aan de zoektocht. Ruim 3 miljoen mensen zagen hoe de Mol uiteindelijk ontmaskerd werd en wie de winnaar en de verliezer waren van het populaire programma.

Daarmee heeft Wie Is de Mol? meer kijkers dan het Journaal van 20:00 uur wat het alsnog goed doet met 2,2 miljoen kijkers.

Vanaf Paleis Soestdijk

Molloten verzamelden zich massaal bij Paleis Soestdijk voor de finale van het populaire programma Wie Is de Mol?. Genoeg mensen die live willen zien hoe de Mol naar voren stapt als saboteur. Op Twitter raken de kijkers niet uitgepraat over deze joelende menigte tijdens de finale. 

En verder

Voor de concurrentie is het moeilijk opboksen tegen Wie Is de Mol? en het Journaal, maar op de derde plek in de kijkcijferlijst vinden we Studio Sport Eredivisie met 1,1 miljoen kijkers. Onder meer AZ, FC Twente en Groningen kwamen in actie in deze speelronde van de Eredivisie. Daarnaast wordt ook The Connection goed gevonden door de kijkers. Ruim 1 miljoen kijkers stemmen af op het programma dat nu gepresenteerd wordt door Patrick Lodiers. Op Twitter wordt volop mee geraden.

RTL

Bij RTL wordt door het Journaal van 19:30 uur de meeste kijkers binnengehaald op de zaterdagavond. 1,1 miljoen mensen zien het nieuws over onder meer de demonstraties in Den Haag. Weet Ik Veel sluit aan met 904.000 kijkers gevolgd door RTL Boulevard met 888.000 mensen voor de buis. Bij Weet Ik Veel werd weer meegespeeld met de app en bij voldoendes prijken die natuurlijk op Twitter. 

SBS

SBS 6 is, vanwege het verplaatsen van De NIX Factor naar een later tijdstip, op primetime afhankelijk van Ik Hou Van Holland. Deze herhaling komt niet verder dan 402.000 miljoen kijkers. De NIX Factor op dat onmogelijke tijdstip van 23:52 uur komt dan ook niet verder dan 71.000 kijkers. Voor SBS is het Lachen Om Home Video's wat het beste scoort met 487.000 kijkers gevolgd door Hart Van Nederland (484.000) en De Alleskunner (473.000). Deelnemer Roy maakt tongenlos op Twitter.

Meer over