Kijkcijfers donderdag 14 mei 2020

De TV van gisteren: Songfestivaleditie Beste Zangers blijkt tophit

In de week dat het Eurovisie Songfestival plaats had moeten vinden, blijken programma's over en rond het liedjesfestijn een welkome pleister op de wonde. Zo ook Beste zangers.

De Songfestival versie van het liedjesprogramma was goed voor maar liefst 1,73 miljoen kijkers. Daarmee is 't met afstand het best scorende amusementsprogramma van de dag. Daarna was ook De weg naar de winst, de Cornald Maas docu over hoe Nederland vorig jaar won nog eens verantwoordelijk voor een knappe 1,12 miljoen kijkers. Op1 sloot de avond af met 1,1 miljoen kijkers.

TV Kantine dip

RTL 4 begon de avond sterk met 800.000 kijkers voor GTST, maar het matig populaire Beste van De TV Kantine doet het zendergemiddelde weinig goed. 504.000 kijkers zagen de compilatie van hilarische hoogtepunten, waardoor het programma uitkwam op de 24e plek in het kijkcijferklassement. Beau had door de matige lead in ook moeite en kwam desondanks uit op een aardige 785.000 kijkers.

SBS op achterstand

In al het kijkcijfergeweld houdt SBS 6 zich op afstand staande. Gestalkt wist om 20.30 uur een slordige 596.000 kijkers te boeien, waarna Viktor Brand met Mr. Frank Visser: hoe is het nu met? uitkwam op 777.000 kijkers. Online was er ongeloof en hilariteit om de oorzaak van de burenruzie die bijna onmeetbaar bleek.

Meer over:

Reageren