Kijkcijfers woensdag 1 mei 2024

De TV van gisteren: Kijkers gaan los om tafelgast Sophie & Jeroen

2 mei 2024 08:48 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© BNNVARA

Sophie Hilbrand had gisteravond politicoloog (die drie jaar in de gevangenis zat voor verboden wapenbezit) Soumaya Sahla aan tafel en dat riep nogal wat reacties op bij kijkers.

En die zijn niet mild.

Sophie & Jeroen

Soumaya Sahla zal niet meteen bij iedereen een belletje doen rinkelen, maar de politicoloog werd vorig jaar geroyeerd als partijlid van de VVD omdat ze beschuldigd werd van het stelen van veel geld. Daarnaast heeft ze in het verleden een aantal jaar in de gevangenis doorgebracht voor verboden wapenbezit en lidmaatschap van een terroristische organisatie. Geert Wilders dacht zelfs dat zij een aanslag op hem wilde plegen. Aan tafel bij Sophie & Jeroen mocht ze uitgebreid haar verhaal doen, maar veel van de 517.000 kijkers vinden het onbegrijpelijk dat deze vrouw een podium krijgt.

Zussen

De dramaserie Zussen was na een weekje afwezigheid (vanwege het Musical Awards Gala) weer terug op de buis. 934.000 kijkers zagen in de vierde aflevering hoe Rolinde’s argwaan over de familie Hendriks groeit, wat haar weer in conflict brengt met haar oma. Maar waar de kijkers de eerste drie afleveringen vooral van het langzame tempo genoten zijn ze het spoor nu even bijster en wordt het blijkbaar steeds ongeloofwaardiger.

Spoorloos

Derk Bolt had gisteren zijn laatste reguliere aflevering van Spoorloos. Helaas voor hem leverde dat niet hogere kijkcijfers op. Uiteindelijk zagen 503.000 kijkers de uitzending.

De Piano

Naast Zussen werd er vooral veel voetbal gekeken. De enorm spannende halve finale van de Champions League tussen Dortmund en PSG (1-0) werd bekeken door 741.000 kijkers. Chantal Janzen stond met De Piano lijnrecht tegenover het voetbal en wist 364.000 kijkers naar zich toe te trekken. Steenrijk, Straatarm op SBS6 was goed voor 338.000 kijkers.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over