Kijkcijfers maandag 31 mei 2021

De TV van gisteren: John Williams zit Derk Bolt op de hielen

1 juni 2021 08:05 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Op de eerste echt zomerse dag van het jaar zaten veel Nederlanders nog lekker even buiten en dat was merkbaar in de kijkcijfers. Zelfs de grote hits hadden moeite boven het miljoen te komen.

De televisie ging wat later aan dan normaal, dat bleef niet zonder gevolgen voor de primetimeprogrammering. 

Spoorloos nipt 1

Doorgaans heeft Spoorloos geen moeite om een slordige 1,5 miljoen kijkers te scoren, maar het speurprogramma van Derk Bolt was een uurtje vroeger dan normaal. Uiteindelijk zagen 1,12 miljoen mensen de aflevering, daarmee is het nog altijd het best bekeken amusementsprogramma van de dag. Documentaireserie Het dansende brein debuteerde daarna met een teleurstellende 578.000 kijkers. Op1 had daar last van en eindigde de avond met 755.000 kijkers.

RTL 4 stabiel

Kijkers van RTL 4 konden de verleiding toch niet weerstaan en gingen wat eerder voor de buis zitten. GTST noteerde een niet onaardige 715.000 kijkers, maar een kraakverse Help, mijn man is klusser knalde door de miljoengrens en kwam uit op 1,1 miljoen kijkers. Een topprestatie die Beau met het rumoer aan tafel aardig vasthield: 916.000 kijkers.

SBS groeit licht

SBS 6 heeft ook geen reden tot klagen. Massa is kassa ontwikkelt zich tot een stabiele factor op de maandagavond en wist ditmaal 706.000 kijkers te boeien met de avonturen van ondernemersfamilie Gillis die al drie seizoenen glashard voor schut wordt gezet door Frank Lammers in de voice-over. Ik neem je mee is vervolgens nog altijd geen hit, maar scoort met 411.000 kijkers toch zo'n 60.000 kijkers meer dan gemiddeld.

Meer over