Kijkcijfers 18 juni 2023

De TV van gisteren: De zondag staat vooral in het teken van sport

19 juni 2023 09:01 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© ANP / Koen van Weel

Voetbal, Tennis, Formule 1 en een Triathlon. Allemaal kwamen ze gisteravond voorbij op tv. Ook nu de Eredivisie erop zit, blijven kijkers houden van sport op de zondagavond.

Met als hoogte punt de troostfinale en finale van de Nations League.

Nations League

Het Nederlands elftal speelde ’s middags al de troostfinale tegen Italië. Ondanks het mooie weer keken er toch nog 837.000 voetballiefhebbers naar de wedstrijd waar Nederland met 2-3 onderuitging tegen de Italianen. De wedstrijd was op het Acht uur Journaal na (1,4 miljoen) het best bekeken programma van de dag. Nog 824.000 kijkers bleven hangen voor de finale tussen Spanje en Kroatië in de Nations League. De Spanjaarden wisten uiteindelijk via penalty’s de titel te grijpen.

College Tour

Voor de kijkers die niet zoveel met sport hebben, was ook genoeg anders te zien. Zo sloot Twan Huys het College Tour-seizoen af met Caroline van der Plas. De presentator besloot het in de laatste uitzending iets anders uit te pakken en de BBB-voorvrouw wat tegenstand te bieden in de vorm van Bennie Jolink. De Normaal-zanger is huist tegen álles wat de BBB wil. Maar neemt daarbij iets te veel te hoofdrol in beslag volgens de kijkers.

Elfstedentriathlon Maarten van der Weijden

In 2019 zwom Maarten van der Weijden de Elfstedentocht (misschien herinner je die beelden nog wel van zijn enorm gerimpelde witte voeten). Dat leek al een moeilijke opgave, maar de oud-zwemmer is sinds gisteren aan een nieuwe uitdaging begonnen. Hij zwemt dit keer niet opnieuw de Elfstedentocht, maar loopt én fietst ‘m ook. 580.000 kijkers zagen hem gisteren van start gaan.

Rooijakkers over de Vloer

Postcode Loterij Een tegen 100 was op RTL het best bekeken programma van de avond met 680.000 kijkers. Renze op Zondag was goed voor 382.000 kijkers en Rooijakkers Over de Vloer met Simone Kleinsma wist 568.000 kijkers te boeien. Veel kijkers zijn erg enthousiast over Art zijn gast.

Meer over