Kijkcijfers woensdag 1 maart

De TV van gisteren: start van nieuw seizoen Volle Zalen trekt maar 246.000 kijkers

2 maart 2023 08:28 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© AVROTROS

Matige kijkcijfers (246.000) voor de eerste aflevering van een nieuw seizoen van Volle Zalen, het programma waarin presentator Cornald Maas in het leven van vier grote Nederlandse theaterpersoonlijkheden duikt. 

Een plek in de kijkcijfer top 25 zat er dan ook niet in. Kijkers zagen gisteravond hoe Dotan zijn verhaal vertelt over de roerige periode die hij heeft meegemaakt.

Volle Zalen

Cornald Maas volgt de zanger tijdens zijn tournee in onder andere Keulen en Milaan. In 2014 scoorde hij nog een gigantische hit met het nummer 'Home'. Toen de media ontdekte dat hij samen met zijn team ruim 140 nepaccounts hadden aangemaakt om de zanger te promoten, trok Dotan zich helemaal terug uit de schijnwerpers.

In de NPO 2-uitzending geeft hij aan nu weer bezig te zijn met een opmars. ''De eerste paar maanden waren de hel. Ik heb mega stomme fouten gemaakt, maar er ook echt veel van geleerd'', laat hij erover uit.

Ondanks dat de uitzending niet door veel mensen werd bekeken, waren degenen die wel gekeken hebben enthousiast over het interview.

Avondshow met Arjen Lubach

Op woensdagavond keken meer dan 1,1 miljoen mensen naar de Avondshow met Arjen Lubach op NPO 1. De aflevering stond voornamelijk in het teken van de nieuwe rubriek 'zendtijd voor commerciële partijen', waarin Lubach en zijn team onderzoeken hoe partijen hun geld verdienen. Kijkers zagen in de uitzending van gisteravond waar het geld van FVD (Forum voor Democratie) vandaan komt en dat leidt tot een hoop schrik, verbazing en reacties.

Married at First Sight

Married at First Sight behaalde gisteravond de 8e plek in de kijkcijfer top 25 met 877.000 kijkers. Er was wederom een onverwachte wending in de RTL 4-aflevering van Married at First Sight woensdagavond. Kijkers zien in de uitzending hoe de gescheiden Martijn en Nicole een bezoekje brengen aan de villa tijdens het koppelsweekend.

Stephan is allesbehalve blij mee met de komst van Martijn, zeker als hij probeert om een kusje van zijn vrouw Patricia te krijgen. Als kers op de taart geeft Martijn aan dat hij in MAFS beter gekoppeld had kunnen worden aan Paula, waarbij het huwelijk ook niet al te goed gaat. De reacties over de komst van Martijn en Nicole zijn niet mild, veel mensen zaten er helemaal niet op te wachten.

Vandaag Inside

De mannen van Vandaag Inside wisten gisteravond 809.000 kijkers te trekken. In de SBS6-uitzending was Pieter Cobelens te gast. In de aflevering ging het over het succes van amateurclub Spakenburg in het bekertoernooi, reageerden de mannen snoeihard op het rapport over de beveiliging van Peter R. de Vries en werd gesproken over het nieuwe songfestivalnummer van Nederland. Daarover was Johan Derksen in ieder geval niet enthousiast. ''Het is karakterloos geneuzel'', zegt hij erover.

Overige zenders

Het journaal om 20:00 uur wist de nummer 1 in de kijkcijfer dag top 25 te behalen met meer dan 1,7 miljoen kijkers. Het journaal om 18:00 uur deed het ook goed met 1.325.000 kijkers. Meer dan 1,2 miljoen mensen keken woensdagavond naar Half Acht Nieuws. Verder keken mensen naar Spoorloos (1.063.000), EenVandaag (964.000), Ruimteschip Aarde (898.000), RTL Boulevard (874.000) en Met het Mes op Tafel (818.000).

Meer over